FÖRBANNADE SPRAY!!!

Jag har ett mailkonto hos Spray dit bl.a. kommentarerna på denna bloggen skickas efterhand. Väldigt praktiskt. NÄR DET FUNGERAR! Som ni förstår har det inte gjort det. Typ, sedan den 9/1. Fatta hur mycket mejl man får under en månad!
Nu är det slut med Spray. Jag tänker behålla kontot eftersom det har en finess som ingen annan tycks ha, nämligen att man kan lägga upp viktiga filer som man kanske behöver komma åt från en annan dator. Praktiskt, men tyvärr så uppväger inte den funktionen allt strul som varit med Spray det senaste året.

Död åt Spray!

Trailer Park Trash

Gud, vad jag har skrattat åt den här...


Klimatförändringar

Jag undrar hur mycket tankekraft som finns bakom denna slutsats? Jag menar, folk kan inte ens hålla sams om tvättstugetider, så jag undrar hur mycket dessa forskare fick för att komma fram till att klimatförändringar = krig?

Om ni undrar över annaonsen så är det ett sätt att försöka tjäna lite extra pengar på bloggandet.

image1

Missförstå mig inte...

...jag är faktiskt för öppna gränser. Händelserna i Köpenhamn kan jag ha förståelse för eftersom det är religion det handlar om och religion är inget annat än ett sätt att lura människor och tyvärr finns det många lättlurade människor som söker andlighet genom att tillbe någon sorts superfarsa. Däremot fattar jag inte varför vi skulle rätta oss efter någon annans religion? De som inte gillar vårt sätt att se på yttrandefrihet respekterar ju inte oss, eller hur?

En sak jag inte förstår är protesterna från serber i Sverige mot att Kosovo blir självständigt? Om de nu älskar Serbien så mycket, vad gör de då här? Varför kan de inte unna en grupp människor en egen nation? Nu tycker jag iofs att nationsgränser är ganska tramsiga och konstgjorda barriärer mellan människor men ändå... Det är lite sniket tycker jag.

Jag kanske skulle börja kasta stenar på förbipasserande bilar för att Sverige borde lämna tillbaka Skåne till Danmark? Nej, bort med alla former av nationstänkande! Vi har bara en planet och den får vi fan lära oss att samsas om.

Sjuk?

Jag undrar vad som är på gång. Jag har mått illa i flera dagar, med kramp i magen och ett lätt illamående samt huvudvärk. Det är som om jag hade kräksjuka som inte vill bryta ut riktigt. Det bästa jag kan hoppas på är väl att det bryter ut under veckan som kommer, eftersom jag har sportlov.

Skadestånd

Ibland känns det som om skolan går lite väl långt i sin iver med nolltolerans. Det tycker förstås inte Ettan efter ha fått tilldömt sig ett skadestånd på ganska mycket pengar, och det för en smäll på nyckelbenet.

Nu har jag alltså träffat killen som klappade till Ettan. Till min glädje kunde jag ändra uppfattning om honom. Det var faktiskt en rätt rar och blyg kille som dessutom erkände alltihop utan omsvep, men nog kunde vi skippat hela rättegången och istället träffats på skolan? Kanske tillsammans med en polis och en kurator. Kostnaden för skattebetalarna hade blivit betydligt lägre och vi föräldrar kunde lärt känna varandra på ett bättre sätt. För både jag och killens föräldrar var rörande överens om att det hela egentligen var en bagatell med olycklig utgång.

Det visade sig nämligen att killens föräldrar i flera år sökt hjälp för killens humör, helst innan det gick överstyr. När vi pratade efter rättegången kom det också fram att grabben blivit mobbad på grund av fetma. Därefter började han träna och är numera ett femtonårigt muskelpaket som kanske inte riktigt vet hur stark han är. Det är det gamla vanliga mönstret = Mobbad, träna, underliggande ilska som bryter ut då och då och som kan få katastrofala följder. I det här fallet blev det ju följder men tack och lov ingen katastrof.

Det är sällan jag tycker om människor, framför allt män, bara så där. Oftast måste människor s.a.s. "bevisa" att de är, i brist på bättre uttryck, "värda" att gillas av mig. Ibland händer det dock att jag träffar människor jag gillar direkt och utan omsvep. Den här killen och hans pappa var såna, mamman är jag däremot lite mindre säker på om jag gillar eller inte.

Hur som helst måste jag nu förhindra Ettan från att helt enkelt slösa bort pengarna på skräp.

Rättegång

Idag ska jag på rättegång tillsammans med Ettan. Han fick sig en smäll av en kille i skolan, skolan anmälde och nu är det alltså dags för rättegång. Killarna har blivit kompisar, även om jag nog hellre såg att Ettan drog sig ur det kamratskapet. Det är något rejält fel på en kille som säger till sitt f.d. offer att "ta rejält med skadestånd, farmor betalar." Killen är femton år gammal, redan inne i rättssystemet och har far- och morföräldrar som betalar allt han ställer till med.

Det styrker mig bara i min uppfattning att pengar ställer till med mer ont än gott, särskilt om man har mer pengar än man behöver.

Första, andra, tredje!

Jag har sålt bussen till Raggarsyrrans nye kille. Ja, så jävla ny är han ju inte men den senaste då'rå. Och han ska betala vad jag begär! Utan prut! Vad vet han som inte jag vet?

Inte bara själva tvätten...

...är ett ställningskrig. Det gäller i lika hög grad vikningen. Vi har helt olika sätt att vika och lägga in tvätten på sin plats.

Jag försöker att vika noggrant, sortera efter plagg och vad som ska vart och när de olika högarna av vikt tvätt är lagom höga lägger jag in dessa i respektive garderob. Jag går alltså hellre flera gånger.

Så gör inte Huskorset.

Hon sorterar efter person, blandar de olika plaggen hej vilt och staplar tills högarna välter. Då svär hon över "dessa jävla tvätthögar" och bär iväg med den tvätthög som just vält. Lägg märke till att hon inte staplar upp tvätten igen. Sedan står hon med tvätten balanserande på ena armen och försöker förtvivlat sortera samtidigt som hon lägger in i garderoberna. Det slutar allt som oftast med att åtskilliga plagg hamnar på golvet och Huskorset svär ännu mer förtvivlat.

Jag har försökt att lära henne mitt sätt men "det tar för lång tid".

Miljöproblem

De fick oss att stänga Barsebäck, de fick oss att skämmas över vår dåligt utbyggda vindkraft och de säljer sin öl alldeles för billigt till småbarn. Äntligen kan vi ge igen!

För det är ju så att danskarna har ständigt försökt att trycka ner oss svenskar ända sedan den danska valutan blev mer värd än den svenska, eller hur?

Stora tvättardagen

Det är stora tvättardagen idag. Eftersom Huskorset envisades med att vi hade satt upp tvättid den 3/2 så missade vi tvättiden vi hade satt upp den 1/2 och den som har barn vet vad en veckas "extra" tvätt innebär. Tvätthögar stora som Mount Everest.

Detta är, som jag ser det, inget problem. Tvättmaskinerna vi har här sväljer enorma mängder tvätt och eftersom månadstvätten har två maskiner och fyratimmarspass så hinner man lätt med 8 maskiner. Problemet är torkningen. Eller rättare sagt, när Huskorset ska hjälpa till blir torkningen ett problem. Jag vet inte hur hon bär sig åt.

I vanliga fall tycker jag att tvätt är en ganska meditativ sysselsättning men om Huskorset hjälper till blir det mer av ett ställningskrig där vi har vitt skilda åsikter om vad som ska tvättas först och därmed torkas först. Det är ganska komplicerat att förklara så jag gör inte ens ett försök. Jag har nu drygt tre timmar på mig att stålsätta mig  inför bataljen och den tiden tänker jag utnyttja till just det.

Dumma syster! Dumma Real!

Det var naturligtvis inget som helst fel på hennes dator. Eller jo, den är tusen år gammal och det tar flera minuter bara att öppna "Den här datorn". Varningarna hon fick gällde ett spel hon laddat ner från Real Networks. Ja, dom med den där skitkassa mediaspelaren och tonvis med reklam. I det spelet fanns det en DRM-fil, alltså ett kopieringsskydd av något slag och detta varnade antivirusprogrammet för. Med all rätt, eftersom det var ett spel från Real. Hela Real är ett enda stort virus.

Det var f.ö. inte det enda problemet med Real. Dom rackarna drar pengar på syrrans bankkonto. En gång i tiden gjorde hon misstaget att betala för ett spel hon hade laddat ner. Sedan har Real dragit "prenumerationskostnad" MEN på syrrans spelkonto hos Real, där det ska finnas information om alla transaktioner finns det inte ett dugg om några dragna pengar. Kanske man skulle kontakta en amerikans advokat?

Arbete på G

Min syster kommer hit idag. Jag ska laga hennes dator som antagligen fått virus. Blä.

Den där filmen...

...jag såg, Jag Ab alltså, den måste varit väldigt inspirerande eftersom jag plötsligt bloggar av hjärtans lust. Kanske inte så många rader åt gången men fan så mycket oftare. Lunar har blivit så fruktansvärt tråkigt men jag har kontot kvar, eftersom jag använder det för att gnällskriva. Så är jag på lite bättre humör när jag skriver här.

Jag tror att jag ska titta på den där filmen en gång i veckan bara för motivationens skull. För jag blir motiverad varje gång jag ser den. Jag har iaf börjat ställa mig själv frågorna: Vad vill jag? Och varför vill jag det? Vad gör jag för att uppnå mitt mål?

Det känns lite ovant att tänka så. Jag har egentligen aldrig haft några klart definierade mål i mitt liv tidigare. Utom att ständigt vinna i Trivial Pursuit och få högre poäng på alla IQ-test jag kommer över, förstås. På det senaste kom jag upp i 156 poäng, vilket inte säger ett dugg om mig annat än att jag är duktig på att uppfatta mönster eftersom det är det de flesta IQ-test i grund och botten går ut på.

Nu ska jag förbereda middagen.

Jag läste en...

...jävla bra grej idag:

PENGAR KAN INTE KÖPA DIG LYCKA, MEN GE DIG MÖJLIGHET ATT VÄLJA DITT ELÄNDE.

Det har jag nu skrivit i ett Word-dokument, skrivit ut, plastat in och satt upp i köket.

Stenåldern

Just nu går Den förste Columbus på History Channel. Jag orkar inte se den en femte gång, även om Kathleen Munroe, som spelar Zia, har enormt vackra ögon.

Det är något som alltid har retat mig, det där att Cro-Magnon, eller för den delen Neanderthalarna, länge uppfattats som någon sorts halvmänniskor med en intelligens knappt högre än schimpanser. VI är Cro-Magnon för tusan! Sätt på en stenåldersman en Armanikostym och det skulle inte gå att se någon skillnad. Redan när jag gick på lågstadiet misstänkte jag att de där filmerna vi fick se om stenåldern inte var riktigt hela sanningen. De var precis som vi, fast istället för att dyrka talanglösa semi-kändisar så dyrkade de grottbjörnar och vildsvin. Och tänker man på saken så är det alltså inte så mycket som har ändrat sig de senaste 35.000 åren.

Neanderthalarna var våra kusiner och enligt min åsikt inte särskilt annorlunda vad gäller intelligens. Naturligtvis har jag inga belägg för att det skulle vara så men om de varit dumma skulle de knappast överlevt som art så länge som de gjorde.

Hur som helst, jag blir alltid irriterad när någon (läs media och även en del forskare) förvånat konstaterar att Cro-Magnon gjorde si eller så. Klart som fa-an att de var intelligenta! Så mycket smartare har vi inte blivit på 35.000 år.

Frågan är om vi lärt oss något alls?

Därför gillar jag Den förste Columbus. Den visar stenåldersmänniskor som står närmare min åsikt rörande deras intelligens och inte den inskränkta nidbild jag fick lära mig på låg- och mellanstadiet. Vi är de, de är vi. Det räcker att gå ut en lördagkväll för att konstatera att mänskligheten inte kommit särskilt långt sedan vi först dök upp på planetens yta.

Egentligen...

...borde jag inte sitta här och skriva. Jag har nämligen lektion i Kommunikation och Layout. Som tur är så kan jag det redan till stora delar eftersom jag gått andra kurser som berör samma ämne. Jag har för mycket att göra här hemma och här hemma kan jag logga in på vår "skolweb" för att kontrollera vilka läxor vi har. Det är skönt med Komvux på det viset. Det är intensivt men man kan, om man tidigare visat att man klarar det ansvaret, jobba hemifrån.

I eftermiddag har jag ECDL, något jag också kan på grund av tidigare kurser. De test jag har tagit så här långt har samtliga gett ett resultat på 95 till 100 procent rätt så jag känner mig inte särskilt orolig för att "skolka" lite. Kursledaren vet ju vad jag håller på med.

Men nu väntar faktiskt lite tvättsortering.

Viljan finns, men inte orken

Jag vill gärna uppdatera min blogg oftare men det tycks som om den här vårvintern har sugit all musten ur mig. Inte ens kurserna jag går är roliga längre och då är jag ändå lärdomsfanatiker.

Det här med ork, vilja och motivation är ganska fascinerande. För ett tag sedan fick jag se filmen Jag AB av och med Kjell Enhager. Det har blivit en av mina favoritfilmer, även om jag nog tycker att priset är något för högt. Filmen borde visas i alla högstadieskolor för att tända lite ljus här och var. Nu säger inte Kjell Enhager något som är särskilt nytt eller revolutionerande men sättet och humorn han använder är klart godkänd.

På ett ställe i filmen berättar han om hur han kommer hem till ett stökigt hem och först blir arg men sedan kommer till insikten att man inte "måste" städa utan att "man väljer att ha rent". Man kan faktiskt välja bort en massa måsten på det viset, vilket jag började med för drygt tio år sedan. För vem ska tvinga mig att göra saker jag inte har lust med? Däremot kan jag välja att göra saker. Jag måste inte gå ut med hunden utan jag väljer helt enkelt att inte få hundskit på mattorna.

På ett annat ställe berättar han om att ändra sättet att tänka. Istället för att bli arg om man ex. slår en golfboll snett så ska man fylla på med positiva känslor när man slår golfbollen dit man vill. Det sättet att tänka har jag börjat att tillämpa i både stort och smått. Så fort jag tryckt på knappen "Spara & publicera" ska jag knyta näven och utbrista i ett glatt "Yeessss".

Idag ska jag se filmen igen. Jag behöver motivationen.

RSS 2.0